• Bridge to Change

  Samen werken aan gelijke kansen voor sociaal ondernemers

   

 • Meld je hier aan:

  Wat is Bridge to Change?

  Ben je een sociaal ondernemer met een migratieachtergrond, of heb je interesse om een sociale onderneming te starten? Doe dan mee met Bridge to Change, de Inspiratietour voor Sociaal Ondernemerschap!

   

  Met de Bridge to Change tour willen we een brug slaan naar verandering en nieuwe kansen bieden aan sociaal ondernemers met een migratieachtergrond. De tour omvat een serie stadsbrede bezoeken aan succesvolle sociaal ondernemers, waarbij we in een gemengd gezelschap van organisaties sociale ondernemingen ondersteunen op hun weg naar meer omzet en impact.

   

  Deze tour is niet alleen bedoeld voor sociaal ondernemers, maar ook voor door migrantengeleide maatschappelijke organisaties die geïnteresseerd zijn in duurzame verdienmodellenen hun netwerk willen uitbreiden met relevante spelers in het veld van sociaalondernemerschap.

   

  De tour wordt mogelijk gemaakt door Social Enterprise NL en Stichting BBIS, en er zijn geen kosten aan verbonden. Wees er snel bij, want het aantal plekken is beperkt!

   

  Benieuwd naar wat je kan verwachten? klik op deze knop om terug te kijken naar de eerste tour.

  Programma van de Tour

  De Bridge to Change tour brengt je langs inspirerende sociale ondernemingen en maatschappelijke organisaties die graag een discussie aangaan over hun stappen naar een duurzaam verdienmodel. Wordt geïnspireerd door de verhalen en doe betekenisvolle contacten op met spelers uit het sociaal ondernemerschap. Houd de LinkedIn in de gaten, voor meer informatie over het programma.

 • Voor wie?

  Impact first

  Sociale ondernemingen komen er in allerlei soorten en maten voor en worden gekenmerkt door de 'impact first' gedachte: de onderneming wordt opgericht om een maatschappelijk probleem op te lossen en ook winst te maken. Sociaal ondernemers leveren diverse producten en diensten, van gerecyclede fietsen tot eerlijke lonen voor arbeiders.

  Migranten achtergrond

  Volgens recent onderzoek is het sociaal ondernemerschap in Nederland onvoldoende inclusief, vooral voor migranten. Migranten ervaren belemmeringen zoals vooroordelen, het gebrek aan rolmodellen, netwerk en ondersteuning. Er is ook weinig toegang tot leidinggevende rollen in sociale ondernemingen, zelfs waar de missie is gericht op migranten. Er zijn echter ook veel kansen in het sociaal ondernemerschap. Die willen we voor het voetlicht brengen.

  Aspirant sociaal ondernemers

  Veel migranten zijn al maatschappelijk actief of hebben ideeën voor een maatschappelijk initiatief. Veel impactgedreven organisaties zijn afhankelijk van donaties en subisidiessubsidies. Met een sterk verdienmodel zijn organisaties in staat om duurzaam impact te maken.

  Stakeholders

  Sociaal ondernemen gaat niet alleen om de ondernemers zelf. Er zijn allerlei verschillende actoren nodig om een divers en inclusief ecosysteem voor sociaal ondernemen te bouwen. Denk hierbij aan beleidsmakers, financiers, onderwijzers en ondersteunende maatschappelijke organisaties. Zij zijn onmisbaar en het is dan ook hard nodig om deze groep actoren bij elkaar te krijgen.

  broken image