• Bridge to Change

  Samen werken aan gelijke kansen voor sociaal ondernemers.

   

  Sociaal & Succesvol Sumit

  Wil je nieuwe contacten opdoen die nieuwe kansen bieden in het sociaal ondernemerschap? Neem deel aan de Bridge to Change. Deze bijzondere ervaring brengt visionaire sociale ondernemers, ambitieuze maatschappelijke organisaties, invloedrijke beleidsmakers en vooruitstrevende financiers samen.

  Mis deze gelegenheid niet om nieuwe kansen te creëren en maak deel uit van een netwerk dat het inclusief sociaal ondernemerschap actief ondersteunt.

 • Wat is Bridge to Change?

  Bridge to Change is er voor jou, of je nu ondernemer bent of wilt worden! Sluit je aan bij onze walking conference voor inclusief sociaal ondernemerschap of bij onze evenement: Sociaal én Succesvol: Summit Sociaal Ondernemen op 7 Juni in de Social CLub in Den Haag.

   

  Bridge to Change bouwt een brug naar verandering en biedt nieuwe kansen voor sociaal ondernemers, of mensen die dat willen worden. Tijdens de walking conference bezoeken we in de stad succesvolle sociale ondernemingen. We doen dit samen met een diverse groep van organisaties, investeerders en beleidsmakers, om deze ondernemingen te helpen groeien in omzet en impact.

   

  Deze walking conference is niet alleen voor sociaal ondernemers, maar ook voor maatschappelijke organisaties die geïnteresseerd zijn in duurzame verdienmodellen en hun netwerk willen vergroten.

   

  Deze kans wordt mogelijk gemaakt door Social Enterprise NL en Stichting BBIS en is kosteloos. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan!

   

  Wil je zien wat je kunt verwachten? Kijk de onderstaande video om een impressie te krijgen.

   

  Programma van de walking conference

  De Bridge to Change walking conference brengt je langs inspirerende sociale ondernemingen en maatschappelijke organisaties die graag een discussie aangaan over hun stappen naar een duurzaam verdienmodel.

   

  Wordt geïnspireerd door de verhalen en doe betekenisvolle contacten op met spelers uit het sociaal ondernemerschap. We bezoeken drie sociale ondernemingen of organisaties per Walking conference. Onderweg en achteraf is er ruimte voor het gesprek en verdieping.

   

  Ondernemingen die al hebben meegedaan aan Bridge to Change

 • Voor wie?

  Impact first

  Sociale ondernemingen komen er in allerlei soorten en maten voor en worden gekenmerkt door de 'impact first' gedachte: de onderneming wordt opgericht om een maatschappelijk probleem op te lossen en ook winst te maken. Sociaal ondernemers leveren diverse producten en diensten, van gerecyclede fietsen tot eerlijke lonen voor arbeiders.

  Migranten achtergrond

  Volgens recent onderzoek is het sociaal ondernemerschap in Nederland onvoldoende inclusief, vooral voor migranten. Migranten ervaren belemmeringen zoals vooroordelen, het gebrek aan rolmodellen, netwerk en ondersteuning. Er is ook weinig toegang tot leidinggevende rollen in sociale ondernemingen, zelfs waar de missie is gericht op migranten. Er zijn echter ook veel kansen in het sociaal ondernemerschap. Die willen we voor het voetlicht brengen.

  Aspirant sociaal ondernemers

  Veel migranten zijn al maatschappelijk actief of hebben ideeën voor een maatschappelijk initiatief. Veel impactgedreven organisaties zijn afhankelijk van donaties en subisidiessubsidies. Met een sterk verdienmodel zijn organisaties in staat om duurzaam impact te maken.

  Stakeholders

  Sociaal ondernemen gaat niet alleen om de ondernemers zelf. Er zijn allerlei verschillende actoren nodig om een divers en inclusief ecosysteem voor sociaal ondernemen te bouwen. Denk hierbij aan beleidsmakers, financiers, onderwijzers en ondersteunende maatschappelijke organisaties. Zij zijn onmisbaar en het is dan ook hard nodig om deze groep actoren bij elkaar te krijgen.